2012. július 11., szerda

Arcformák megkülönböztetése

Sok helyen olvashatjuk, hogy milyen frizura, smink, napszemüveg, kalap stb. illik a különböző arcformákhoz, de azt viszonylag kevés helyen, hogy hogyan tudhatjuk meg milyen a mi arcformánk. Ezért irtam egy kis összefoglalót illusztrációkkal, hogy mindenki megtalálhasa a sajátját.

Amire szükségetek lesz egy hajgumi (ha félhosszú vagy hosszú hajatok van), egy tükör.
 Az eljárás összekötitek a hajatok, hogy jobban látszodjon a hajvonala (a hajvonala = az a "vonal" ahol véget ér az arc és kezdődik a haj)   és megfigyelitek az arc jellegzeteségeit, hogy hol a legszélesebb az arc, az alakját, az ál jellegzeteségét majd a bejegyzés alapján tudjátok azonositani. 
Ha mégsem sikerülne akkor küldjetek egy fotót az arcotokról az infonoitaska@gmail.com e-mail cimre és segitek.

Ovális alakú arctipus:

Tojásdad alakú. A legszélesebb pontja kisé az arc középső része felet az az a  járomcsontnál helyezkedik el. Az álkapocs és a hajvonala gömbölyded és nem túl keskeny . A legtöbb frizura jól áll neki.
A sminkelésnél is enek a tipusnak az optikai elérésére törekszünk. Az az ha az arc nem ovális, akkor a sminkelésnél ara kell törekedni, hogy az arc oválisnak látszodjon, amit eltüntetni szeretnénk oda sötét árnyalatú alapozót használunk, amit pedig kiemelni oda világost.



Forditot ovális alakú

A fejforma ovális alakú, de az arc legszélesebb pontja a középvonal alat helyezkedik el. Töbnyire a teltkarcsú hölgyekre jellemző.

Kerek arcforma

Jellemzően az arcformák gömbölyűek és puhák. Széles arcforma jellemző rá és gyakran valamivel nagyobbak az arc belső részei tehát az ajkak, a szem, az orr.  Homlokod és az ál között nagyjából akkora a távolság, mint az arc két oldala között. 




Háromszög alakú arcforma
Az ilyen formájú arc folyamatosan szükül a homloktól az álkapocsig. A hajvonal a legszélesebb , az álkapocs pedig különösen vékony, gyakran egy pontnál csucsosodik.




Sziv alakú arcforma
Ugyanazok igazak rá, mint a háromszög arcformára azzal a különbséggel, hogy itt a hajvonal sziv alakú.



Gyémánt formájú arcforma
Az arc legszélesebb pontja a középvonalnál helyezkedik el.Az álkapocs nagyon hegyes, gyakran egy pontban csúcsosodik.




Szögletes arcforma

Erős arcvonal, határozot, szögletes ál és négyzetes hajvonal jellemzi. Az arc legszélesebb pontja a középvonal felett helyezkedik el, az áll tipikusan szögletes.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése